Dit jaar zijn de BF en ik 15 jaar samen. Om dit toch wel bijzondere jaar te vieren doen we dan dingen die net even wat specialer zijn dan normaal. Tenminste dat zijn we van plan. We willen in ieder geval onderstaande samen doen.

Eten bij Taiko
Soms zijn er gewoon dingen die je samen moet ervaren. Zo ook een etentje bij Restaurant Taiko. Ik at er van de zomer voor het eerst en ik wist het gelijk toen ik daar zat. Hier moet ik met de BF naartoe, maar dan wel als we iets bijzonders te vieren hebben.  Hij moet proeven en ervaren wat ik ook heb meegemaakt. Begin van de maand was het eindelijk zover en gingen we weer eens samen op pad. We genoten van elke gang en sterker nog van elke hap. Af en toe sloten we onze ogen en bespraken we stuk voor stuk de smaaksensaties. De BF vond de kreeften cappuccino zo lekker dat hij als grapje zei dat hij een refill wilde. Die kregen wij allebei (lucky us!) en zelfs bij de laatste hap zeiden we dat het nog steeds niet verveelde. Goddelijk lekker en chef Schilo van Coevorden is een b a a s! Ik zou bijna willen zeggen dat hij kan toveren, echt waar. Binnenkort meer hierover. Het enige wat de avond echt perfect zou hebben gemaakt, zou een overnachting in een hotel zijn zonder de minis. Gewoon even weg en oh ja..minimaal 6 uur achter elkaar slapen. Whoaaaa..wat een luxe zou dat zijn.

Heb je iets speciaals te vieren, ga dan aub hierheen. De service is perfect, de sfeer lekker intiem en het eten goddelijk! Meer dan de moeite waard en telkens weer een feestje voor het oog.

Taiko Restaurant 
Conservatorium hotel
Van Baerlestraat 27, 1071 AN Amsterdam
http://www.conservatoriumhotel.com/nl/restaurants-and-bars/taiko
image 41 - 15 jaar samen moet gevierd worden!

Op de dag zelf waren we gezellig op dushi Curacao en bestelde ik een taartje bij de, naar mijn mening, de beste patissier van het eiland: Luigi Chavarria van La Vie en Rose. Zijn Chocolade cake is inmiddels berucht op het eiland. Na mijn briefing, maakte hij deze goddelijke cake met een kleine twist in presentatie. Ik ben gek op taartjes die er zo uitzien en ik krijg er een instant happiness gevoel van. Het taartje was een mega succes.
image16 - 15 jaar samen moet gevierd worden!

 

Verder willen we nog:

Lekker asociaal thuis genieten van een goed stukje vlees
Nadat we samen hadden gegeten bij Taiko, bleven we maar dromen van de Wagyu beef. Ja, het is echt zo: eij kunnen mega blij worden van een mooi stukje vlees. Om die reden gingen we op zoek naar Wagyu Beef en dan ook nog eens betere kwaliteit. We vonden de speciale parels van Nice to Meat bij Directly from en binnenkort is het hier feest. De mini is er namelijk net zo gek op als wij. Ze houdt niet van vlees, maar een stukje wagyu beef A3 kwaliteit at ze binnen enkele tellen op en vertelde bijna dromerig hoe lekker het wel niet was. (mama smolt)
image15 - 15 jaar samen moet gevierd worden!

Een weekendje Parijs
Samen zijn we nooit in Parijs geweest en nu moet het er dan eindelijk van komen. Dit jaar gaan we samen naar Parijs en dan neemt de BF mij mee naar een lunchtentje waar hij voor het eerst in NYC at en later ook in Parijs ontdekte. Can’t wait. Oh ja, en natuurlijk het land van de Macarons, Madeleines, Financiers, steak tartare, croque Monsieur..en gossie ga zo maar door. Wandelen in Le Marais..koffiedrinken die eigenlijk veel te duur is en lekker veel croissants eten en baguette au fromage. Oh la la..ik heb er zin in, hebben jullie nog leuke tips, let me know!

Een weekendje London
Het is alweer twee jaar geleden dat we elkaar een tripje London kado gaven. Daar kunnen we dan gezellig samen bij Ottolenghi eten en genieten van onze all time favorite, Yauatcha. En uiteraard gezellig samenzijn en genieten van elkaar. Lekker chillen en vooral etend het weekend doorkomen.

Samen met de mini uiteten
Zo af en toe kan onze kleine meid klagen. Waarom ze niet mee mag als mama en papa gaan uiteten. Ze dwingt het nog net niet af, maar vertelt me regelmatig dat ze de volgende keer ook mee wil. Ook vertelt ze wel eens dat ze gek is op uiteten of dat ze in een restaurant haar avondeten wil nuttigen. Beetje verwend, maar wel leuk dat we een mini culi hebben. Een kleine fijnproever en een smulpaap. Een van de tentjes waar we haar blij mee maken is Da Portare Via en dan met name de truffelpizza met parmaham is favoriet. Dus wie weet wordt het een lekkere pizza met tiramisu na.

Grappig he, eigenlijk valt het best mee maar vinden we het vooral belangrijk om lekker te genieten van elkaar.