Sinds ik in “Utrecht” woon, probeer ik wat vaker de stad in te gaan en niet gelijk naar mijn vertrouwde Amsterdam. Ik moet bekennen, ik moest de stad echt leren kennen. En nog steeds, ik kan nog steeds veel makkelijker mijn weg vinden in Amsterdam en kies dan ook vaak voor de makkelijke weg. 

Sinds ik de eerste Neighbourfood Market in Utrecht heb mede georganiseerd heeft het me gedwongen om de stad veel beter te leren kennen en met name alle leuke tentjes. Zo weet ik dat de echte leuke concepten zich bevinden in de Voorstraat, Nagetaalstraat en de Burgermeester Reigerstraat. Ook op de Twijnstraat en de Biltstraat kom je leuke concepten tegen. De wijk Wittevrouwen is ook een goede om je op Culinair gebied te vertoeven. 
IMG 6565 2 1024x1024 - 030 Tip: Crop Utrecht
IMG 6876 1024x1024 - 030 Tip: Crop Utrecht IMG 6579 1024x1024 - 030 Tip: Crop Utrecht  

De nieuwe concepten liegen er niet om en vandaag wil ik jullie vertellen over een recente aanwinst in de stad, namelijk Crop. Leuke naam he? En ja, voor wie het nog niet door had het is idd een saladebar 😉 Crop is van dezelfde eigenaren als het beruchte 30ml koffietentje bij de Mariaplaats.

Ik ben eigenlijk geen echte salade lover, maar sinds ik te kampen heb gehad met zwangerschapsdiabetes en ik niet alles kon eten (meer daarover lees je hier), ben ik salades steeds meer en meer gaan waarderen. Ik ben er nu achter dat ik het gewoon belangrijk vind om niet konijnenvoer naar binnen te werken; maar een goed gevulde salade met een lekkere basis en verrassende combinaties. Daar word zelfs ik heel blij van.

Oh ja en nu terug naar Crop. Crop verkoopt de favoriete Oranjesoep van de mini (die van het coole kromkommer concept) en ook hebben ze er heerlijke koffie, gratis water met lekker frisse munt en natuurlijk lekkere salades. Leuk detail, ze hebben elke maand een salade special. Intussen zijn we al een aantal keren gegaan en elke keer zwicht ik dus voor de specials. Uiteraard kun je ook helemaal zelf je salade samenstellen en hoef je niks en mag alles! <<Y E A H>> De vriendelijke dames achter de toonbank helpen je graag!

Op de foto zie je de special die ik toen at, met aardbeien en kip en een balsamico dressing. Heerlijk fris en hij vulde goed. Vrolijk plaatje zo he? Echt zomer!
IMG 6568 1024x1024 - 030 Tip: Crop Utrecht IMG 6566 1024x1024 - 030 Tip: Crop Utrecht 

Mocht je gaan, laat mij ook even weten welke salade combo jij at, dat geeft mij ook weer inspiratie voor thuis.

Crop Utrecht
Biltstraat 1,
3572 AA Utrecht
T: 06 39490540