Wauw, nog even en dan is het alweer lente. Waar gaat de tijd heen denk ik wel eens. Ik zit nu nog met een snotneus en dikke trui en vanaf volgende week is het alweer officieel lente. Hoe leuk dat ik onlangs mocht genieten van een heerlijk voorjaarsmenu bij Vinnies Deli in Amsterdam.

Vinnies Deli is een te gekke zaak waar je terecht kan voor een goed kopje Bocca koffie, een ontbijtje, lunch, maar ook heerlijke warme gerechten. Tot voorheen ging ik regelmatig effe een hapje eten bij de Haarlemmerstraat, tot de nieuwe zaak op de Nieuwezijds Kolk geopend werd. Ook een heel fijn en lekker relaxed plekje om te genieten. Ze werken met kwalitatief hoogwaardige producten en dat proef je ook.

Goed, terug naar het voorjaarsmenu. Samen met nog wat andere foodie friends mocht ik genieten van de nieuwste gerechtjes bij Vinnies Deli. Deze gerechten zijn vanaf 1 april (nee, tis geen grap!) op de kaart, dus nog even wachten. Zodra het kan snel erheen en smullen maar!

De mini ging ook mee en eenmaal aangekomen zagen we een mooi gedekte tafel. Lekker veel wit en fleurige bloemetjes, daar wordt toch iedereen blij van?
IMG 2838 1024x1024 - 020 Tip! Vinnies Deli, tasting Voorjaarsmenu

We hadden ook allemaal een menukaartje op ons bord, maar ik besloot niet te kijken en lekker verrast te worden. Des te leuker dat de eigenaren Jules Ex en Vincent de Cloet zelf de gerechtjes aan tafel serveerden en daarbij precies vertelden wat we voorgeschoteld kregen. Aan ons de taak (WAT een zwaar leven! he?) om te zeggen wat we er van vonden.

We begonnen met een tomatensoepje en mijn mini at hem zo op, zonder ook maar een opmerking en zuchten of puffen ging hij er in. En wat heeft ze gesmuld. Vervolgens kregen we mijn favoriet, de toast met raapsteel en Texelse Schapenkaas. H-E-E-R-L-I-J-K!!! Ook daar bleef ze maar vragen, mam mag ik nog een stukje kaas.

Lekker kletsen en genieten dus. Verder kregen we rode bieten salade met rabarber en gorgonzola, shakshuka, een bloemkool pie en een goddelijk stukje chocolade dadel taart gemaakt zonder suiker! De mini at als eerste alle chocolade ganache en bleef maar zeggen hoe lekker het was. Nadat ze een klein glaasje water had gevraagd, constateerde ze dat het “komkommer water was”. Vervolgens dronk ze praktisch al het water op en at ook nog eens alle komkommerlinten op. Op tafel stond overigens ook een hele mooie waterfles van Amsterdam Spuitwater. Alleen al een feestje voor het oog, maar tegelijkertijd ook lekker zacht water met een bubbeltje.
IMG 2856 1024x1024 - 020 Tip! Vinnies Deli, tasting VoorjaarsmenuIMG 2867 1024x1024 - 020 Tip! Vinnies Deli, tasting VoorjaarsmenuIMG 2873 1024x1024 - 020 Tip! Vinnies Deli, tasting VoorjaarsmenuIMG 2875 959x1024 - 020 Tip! Vinnies Deli, tasting VoorjaarsmenuIMG 2874 e1426544958721 1024x1024 - 020 Tip! Vinnies Deli, tasting Voorjaarsmenu

Hebben jullie net zoveel zin als ik om zsm terug te gaan en van het nieuwe menu te genieten?

Oh en weet je wat helemaal te gek is, ze cateren ook nog!

Vinnies Deli
http://vinnieshomepage.com/
Amsterdam: Nieuwezijds kolk en Haarlemmerstraat

Check ook zeker de #VinniesVoorjaar op Instagram voor foto’s van mijn mede foodies.