Ik mocht onlangs een klein beetje in de huid van The Lion Kitchen kruipen. Sesanne was verhinderd en die stuurde mij naar het bijzondere Taiko onder Leiding van Schilo van Coevoorden. Al heel lang stond Taiko, het restaurant gelegen in het Conservatorium hotel, op mijn to go lijstje maar kwam het er maar niet van.

Bij sommige restaurants heb je wel een beetje een reden nodig om daar naar toe te gaan en dat geldt zeker ook voor Taiko. Je weet wel, bijzondere verjaardag, mijlpaal of een verdomd goede reden om jezelf mega te verwennen. Het is Aziatisch eten, met name Japans, op hoog niveau. Schijnbaar een van de beste restaurants in Amsterdam op dit moment.

Je snapt het al, ik had dan ook hoge verwachtingen en heel veel zin om hier naartoe te gaan. Taiko, bestaat dit jaar 1 jaar en dat moest gevierd worden! Tijd voor een culinair feestje en de introductie van een nieuwe menu kaart. De ster van het menu is dit jaar de Hida Gyu beef, geleverd door Nice to Meat en exclusief verkrijgbaar bij Taiko.

We kregen een korte uitleg over deze bijzondere beef soort en al heel snel werd mij duidelijk dat het beoordeeld wordt net zoals diamanten. Het vlees is van de hoogste kwaliteit en bevat veel marmer, hoe meer marmer, hoe beter, hoe hoger gekwalificeerd en ahum je snapt het al, hoe duurder.

En toen, toen kon het feestje beginnen, want dat was het echt. Zelfs nu ik dit stukje schrijf weet ik niet of het me gaat lukken in woorden te omschrijven hoe ik het heb ervaren. Mijn indruk: elke keer engeltjes die op je tong plassen en het ene gerechtje nog mooier dan het andere. Af en toe sloot ik mijn ogen en genoot ik van het zachte vlees dat bijna wegsmolt op je tong. Lichte delicate smaken die erg goed samenkomen in de gerechten en het juiste glas wijn om alles te complementeren. Je vraagt je bijna af hoe de chef op zulke pareltjes komt, maar het lukt hem en z’n brigade echt. De Oolong thee, van merk Crusio (die ga ik voor mezelf kopen) geserveerd in een wijnglas was ook erg bijzonder. Hoe langer je hem liet trekken hoe subtieler en zachter de smaak werd. Ik denk dat een foto veel meer zegt dan duizend woorden, dus bekijk de foto’s hieronder voor een sfeerimpressie en oordeel zelf maar.

Ik heb er denk ik een nieuwe favoriet bij. Nu hoef ik niet helemaal naar mijn favo restaurant in Londen te vliegen als ik zin heb in Aziatisch eten op niveau. Vanaf nu kunnen jullie genieten van het nieuwe menu en vergeet dan niet om een heerlijk stukje Hida Gyu (Wagyu) beef te bestellen!

Het restaurant
150929_TaikoLunch-©IrisOoms-1
IMG_0032
De chef
150929_TaikoLunch-©IrisOoms-4

Hida Gyu
IMG_0020

De Gerechten
IMG_0064

IMG_0085IMG_0119IMG_0106
150929_TaikoLunch-©IrisOoms-14
150929_TaikoLunch-©IrisOoms-11
IMG_0150
De foto’s zijn van mijzelf en van fotografe Iris Ooms

 

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.