Onlangs mocht ik samen met andere foodies gezellig borrelen in het nieuw geopende Ink Hotel. De borrel vond plaats in Amsterdam, in het restaurant Pressroom bij het Ink Hotel waar we welkom werden geheten met een geweldige Ink-credible cocktail en honderd uit kletsten.
the INKcredible from pressroom
De naam Pressroom refereert naar de krant HP de tijd die er voormalig zat. Leuke knipoog naar het verleden en in het huidige interieur zie je daar veel van terug. Denk hierbij aan namen op de kaart van de cocktails en oude typemachines, glazen inktpotten en grote rollen drukpapier als decoratie.
PRESSROOM 3
Uiteraard kregen we eerst een rondleiding, mochten de prachtige kamers zien en vervolgens gingen we weer verder met borrelen. Het ontwerp, design en de inrichting zijn van de beruchte hand van ontwerp bureau Concrete en dat is ook terug te zien.

Als een van de eersten (op dit moment is de Jane van Sergio Hermans de enige andere) mag het personeel zich kleden in de geweldige utility lijn van G-star en dat is te zien. Ze zagen er allemaal super sophisticated uit en wat een mooie design. Deze kleding past goed bij het fantastisch ingerichte hotel.

Leuke aan Pressroom is dat het niet per se bedoeld is voor toeristen of gasten van het hotel. Wij Nederlanders zijn er meer dan welkom. Wil je er uitgebreid eten dan kan dat, maar wil je even snel lunchen, een kopje koffie drinken of werken dan kan dat ook. Ze hebben genoeg plek gecreëerd om je even terug te trekken en rustig te werken. Niet alleen uitstekende WIFI, maar nog een leuke plus is dat je er ook wat kunt laten uitprinten indien nodig. Lijkt mij een goede centrale plek voor de zzper of blogger die tussen afspraken nog snel even wat wil doen. 

On a foodie note: ik kan niet wachten om terug te gaan, want wat heb ik genoten van de bbq saus die geserveerd werd bij de groente tempura. Hij was zo lekker en ook vond ik het zo bijzonder dat je mee kunt kijken in de keuken. Voor een hotel is dit vrij uniek namelijk. Meestal komt alles netjes achter gesloten deuren vandaan, maar hier kun je dus gewoon meekijken. Ik trok natuurlijk de stoute schoenen aan en vroeg of ik de chef (Tjitze van der Dam) mocht interviewen. Eens kijken of hij zijn receptje voor zijn goddelijke bbq saus wil delen. To be continued.
groente tempura

Pressroom – Ink Hotel
Nieuwezijds Voorburgwal 67
Amsterdam, Netherlands 
T: 00 31 20 627 5900

Een kamer boek je al vanaf 209.00