Dat ik fan ben van Instagram is geen geheim, toch? Waarom ik er zo gek op ben? Het inspireert, het verbindt en het brengt je in contact met mensen die gek zijn op dezelfde dingen. 

Zo dus ook met een foto van een te schattig tentje waar je heerlijk gebak kon eten. Ik kon het niet laten en moest er gewoon heen. Ik heb het over My Little Patisserie, in de Pijp in Amsterdam.

Gelukkig had ik een goed excuus en konden we er dan ook snel heen. De zus van mijn moeder werd namelijk 65 jaar en alhoewel ze niet in Nederland was, vonden we het reden genoeg om een taartje te gaan eten samen. 
IMG 3916 1024x1024 - 020 Tip: My Little Patisserie Amsterdam
Bij binnenkomst een klein, minimalistisch tentje met veel pasteltinten. Ubercute dus! Een kleine counter met allerlei Franse lekkernijen; Choux (grote gevulde soesjes), Eclairs, Mille Feuille, Chouquettes, Croissantjes en meer. Ik dacht ook meteen ..oei..ik wil ze allemaal proeven, maar goed er komen nog genoeg bezoekjes, dus dat komt wel goed. Gelukkig kan je ook van alles meenemen, dus dat heb ik dan ook gedaan.

Elke morgen bakt eigenaresse Audrey vers alle gebakjes met kwalitatieve ingrediënten zoals Valhrona chocola.
IMG 3915 1024x1024 - 020 Tip: My Little Patisserie Amsterdam
Ik ging dus samen met mijn mama en mijn mini en we bestelden eerst wat te drinken; ik ging voor een kruidige jasmijn thee van ‘Les 2 marmottes’, mijn moeder voor een groene thee en de mini wilde heel graag ‘Schulp’ appelsap. 

Ik zag de eclairs en was verkocht en ging voor lekker klassiek zonder poespas. Een vanille eclair. Mijn moeder koos een “My Little Fleur, een gebakje met frambozenmousse en pistache financier biscuit en de mini koos eerst ook een eclair, maar dan die van chocolade. Terwijl mijn moeder heerlijk aan het genieten was wilde de mini steeds een hapje van haar. Ze luste haar eclair niet en gaf die aan mij (wat een straf!! ahhahaah) Ik bestelde daarom nog eentje voor haar en het genieten kon beginnen.
IMG 3865 1024x1024 - 020 Tip: My Little Patisserie Amsterdam
IMG 3912 1024x1024 - 020 Tip: My Little Patisserie Amsterdam
E
n ik geef toe, ik heb vanaf nu denk ik een kleine Eclair obsessie. De luchtige krokante buitenkant met de romige volle binnenkant zijn een goddelijke combinatie. 

Ik denk dat ik serieus de hele dag in deze straat kan vertoeven. Eerst ontbijten bij de Yoghurt Barn, beetje shoppen bij de mooie winkel Cotton Cake, dan een koffie of thee bij My Little Patisserie en daarna een sateetje eten bij Marlon. Een wandelingetje doen in het Sarphatipark en dan weer terug om drankjes te drinken in de pijp.
IMG 3911 1024x1024 - 020 Tip: My Little Patisserie AmsterdamAudrey, de eigenaresse is een hele aardige jonge gepassioneerde patissier die nu haar droom laat uitkomen. Ze volgde eerst een opleiding de Ecole-de-boulangerie-et-de-Pâtisserie in Parijs, werkte o.a. bij Petit Gateau in Amsterdam en is nu dus lekker aan het bakken in haar eigen tent.

Bezoekje waard als je het mij vraagt!

Adres
Eerste Van der Helststraat 63
1073 AD Amsterdam
T: 020 470 69 49

Openingstijden
Dinsdag tot Zaterdag, 9.00 am – 6.00 pm