Yess..Nacional Amsterdam heeft ene nieuwe kaart en oooo hoe leuk, ze serveren nu ook een heerlijk ontbijtje! Het ontbijtje is vanaf 10hr, dus daar moet je wel wat vroeger je bed uit. Wel vind je er allemaal lekkere franse klassiekers op de kaart; denk hierbij aan eitjes op allerlei verschillende manieren bereidt, “croques”, maar zeker ook yoghurt, croissantjes en wentelteefjes. En ze hebben voor de ochtend ook een paar subtiele maar toch gepaste cocktails op de kaart staan. Nieuwsgierig? Go and have yourself a “petit dejeuner”! 

Aan de andere kant hebben ze een kaart waar alles op te bestellen is van 11hr-23hr! Dus je kan de hele dag losgaan. Ik was er rond een uurtje of 17h en begonnen we met een aantal heerlijke voorgerechtjes, gevolgd door een hoofdgerecht. De foto’s zijn daardoor wat minder scherp, maar kijk en lees je even met me mee?

De mini was mee en die wilde een frietje met mayo (ze kreeg er Franse mayo bij, dus met een zuurtje). Zo gezegd, zo besteld, maar toen mijn heerlijke artisjok op tafel kwam had ze geen oog meer voor haar friet, maar kon alleen maar zeggen dat ze de Artisjok zo lekker vond. Ik vond hem ook heerlijk, en de saus die erbij zat precies goed. Smullen dus.

Vervolgens kregen we een steak tartare (die ik natuurlijk niet at, maar ook die zag er goddelijk lekker uit en leuk gepresenteerd) en een heerlijke Caprese salade met burrata; je raadt het al smelten op je tong en wat smaakten de tomaatjes ons goed. Een waar feestje op het bord. Als hoofdgerecht aten we een gegrild kippetje met Thijm en knoflook en de Ossobucco. Het gegrilde kippetje was prima te doen, maar wat ik echt goddelijk lekker vond was de Ossobucco. Rijke smaken die mij alleen maar triggerden om met mn frietjes de saus te blijven dopen en het superzachte vlees dat uit elkaar viel. Hier kan ik dus echt van dromen!
IMG 3145 1024x1024 - 020 Review: Nacional Amsterdam nieuwe kaart en ontbijt!
IMG 56581 1024x1024 - 020 Review: Nacional Amsterdam nieuwe kaart en ontbijt!
IMG 3155 1024x1024 - 020 Review: Nacional Amsterdam nieuwe kaart en ontbijt!

Ondertussen zat ik bommetje vol en kon ik geen toetje meer bestellen. Ik weet nog van de vorige keer dat ze er madeleines hebben die je kan dippen in warme chocoladesaus, maar ik besloot verstandig te zijn en me er niet aan te wagen. [Overigens wist ik hier nog niet dat ik zwangerschapsdiabetes had].

Een volgende keer ga ik terug om te onbtbijten, maar ook een keer om zowel de halve kreeft als kreeftenburger te proeven. Die staan op mn wishlist. Ook de creme brulee wil ik geproefd hebben, gewoon omdat het dan hopelijk weer kan!

Nacional Amsterdam
Kleine-Gartmanplantsoen 11a
http://nacional.nl/