Recept Okonomiyaki frietjes

Recept Okonomiyaki frietjes – Als je dit recept bekijkt heb jij ook zin in een vette hap of ben je een beetje brak of ben je net zoals ik dol op streetfood. Ik ben sinds kort weer actiever op Pinterest (mijn account) en toen zag ik zoveel lekkere receptjes voor brakke dagen voorbij komen dat ik zin kreeg in iets lekkers. Ik ben een beetje op de Japanse toer afgelopen dagen, dus toen bedacht ik dat ik in plaats van een Okonomiyaki pannenkoek zin had in okonomiyaki frietjes.

Normaal gesproken maken ze de Okonomiyaki pannenkoek met ei, noodles en kool, maar ik ga voor een wat lichtere versie.

De inspiratie voor dit receptje komt dus van de okonomiyaki pannenkoek. Die at ik ooit toen ik bij Taka ging eten, voor mij een beetje te heftig, maar vandaag heb ik dus een TOP receptje voor de frietjes. 

Het is super simpel en terwijl je friet bakt kun je de “Okonomiyaki saus” (zie recept hieronder) maken en ff wat snijwerk en je bent ready. Deze okonomiyaki saus in combinatie met mayo is GE-WEL-DIG. 

okonomiyaki frietjes

Recept Okonomiyaki frietjes

~ 2 personen

Frietjes voor 2 personen (ik gebruikte ovenfrietjes)
2 x groene gedeelte van bosui
Furikake (Japanse crispy zeewier topping)
(Kewpie) mayonaise
Bonito vlokken
Okonomiyaki saus
5 tl worstershire saus

4 EL ketchup
2 EL oestersaus
4 tl honing

Hoe maak je de Okonomiyaki frietjes?

Frituur de frietjes of bak ze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat goed uitlekken.
De toppings voor de okonomiyaki frietjes moet je een beetje naar je eigen smaak toevoegen.
Leg de frietjes op een groot bord en verdeel de kewpie mayonaise, okonomiyakisaus, furikake, bonitovlokken en bosuitjes erover heen.

Oishi zoooo lekker!

okonomiyaki frietjes

culinessa signature posts new
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

Dit vind je misschien ook leuk

pizza margherita luxe

Pizza margherita - Tortizza

Pizza margherita – Tortizza // Mijn mini is dol op Italiaans en als ze mag kiezen eten we of pasta pesto […]

Read More

Hokkai Kitchen IJmuiden

Hokkai Kitchen IJmuiden – Ik deel vandaag met jullie eentje die ik stiekem voor mezelf wil houden, maar tegelijkertijd gun […]

Read More

Vegetarische Nasi met kousenband en ei

Vegetarische Nasi met kousenband en ei – Ik was afgelopen week in London en at daar een nasi die was […]

Read More

Recept Baileys Affogato

Onlangs was ik bij de lancering van het nieuwste drankje van Baileys. Je weet wel van die heerlijke likeurtjes die […]

Read More