Vandaag deel ik niet 1 maar 3 verfrissende zomerse cocktail recepten. Ze zijn wat mij betreft perfect voor een avondje gezelligheid met vrienden en nu met de zomer perrrrfect. Enjoy!!

Summer cocktails 17 683x1024 - 3 x zomerse cocktails

Isle of Harris Gin

Ten eerste viel mijn oog op de fantastisch mooie fles! WAUW! Plaatje is het he? Goed om te weten; Isle of Harris Gin wordt gemaakt op het Schotse Isle of Harris, één van de eilanden van de Buiten Hebriden, met als bijzonder ingredient: Sugar Kelp; een bepaalde soort zeewier die net voor de kust groeit en wordt met de hand geoogst door een lokale duiker. Dit geeft deze gin zijn unieke smaak. Verder bestaat de gin uit koriander, bittere sinaasappelschil, cubeb peper, zoethout en kaneel die zorgen voor de frisse en verfijnde smaaksensatie. Bestellen kan via de website.

Ook verkopen ze een aparte Sugar Kelp Aromatisc water om je cocktail nog meer pit te geven.

Recept Gin Tonic met Isle of Harris

Ingredienten
IJsblokjes
50 ml Isle of Harris gin
Tonic water
Kaneelstokje
Steranijs

Methode
Het glas afvullen met lekker veel ijs,
Gin toevoegen en dan aftoppen met een splash tonic water.
Voor de garnering een kaneelstokje en een steranijs erbij.

Hierbas de Las Dunas

Ook hier viel mijn oog op de fantastische verpakking, maar ook op het feit dat dit drankje gemaakt wordt met kruiden die groeien op de Noordzee Duinen. Dit drankje is van niemand minder dan Syrco Bakker (Michelin sterrenschef van restaurant Pure CCadzand). Normaal gesproken worden likeuren gemaakt met gedroogde kruiden, maar Hierbas de las Dunas wordt gemaakt met verse kruiden o.a zeevenkel, duindoornbes, de roos van de rozenbottel, wilde rucola en vlierbloesem. Hierbas de las Dunas is een drankje met een pure, zilt-zoete smaak dat zich perfect leent als aperitief, digestief of in een cocktail. Bestellen kan via de website.

Je kunt de Hierbas de las Dunas drinken met ijsblokjes of je maakt het recept zoals hieronder.

Recept Hierbas de las Dunas tonic

Ingredienten
50 ml Hierba de las Dunas
Schijfje citroen
1 theelepel citroensap
120 ml tonic

Handjevol ijsblokjes

Methode
Het glas afvullen met lekker veel gecrushed ijs,

Gin toevoegen en garneren met rozenblaadjes.

Jajem

Wisten jullie dat Jajem het Amsterdamse woord is voor Jenever? Haha..dat wist ik dus ook niet, tot ik dit te leuke drankje tegenkwam. De eigenaren van de Kopstootbar in Amsterdam serveren je deze zachte jenever ijskoud in een shotglaasje of samen met een biertje aka een “kopstoot” genaamd. Vandaag gaan wij echter aan de slag met een lekkere red Mule met een knipoog naar het Amsterdamse Red light district.  De jenever bevat ingrediënten als vlierbloesem, citroengras en hibiscus en daarom is JAJEM een frisse jonge jenever. Bestellen kan via de website.

Recept Red Light Mule met Jajem

Ingredienten
50 ml Jajem
Old Jamaica Ginger Beer

2 partjes limoen
Takje Munt
1 dash Angostura bitters
Crushed IJs

Methode
Knijp een partje limoen uit en leg in het glas.

Vul het glas af met lekker veel gecrushd ijs.
Voeg nu de jenever, angostura bitters en nog een uitgeknepen partje limoen.
Top af met de ginger beer.

Hope you enjoy!

Summer cocktails 17 2 683x1024 - 3 x zomerse cocktails

Eerder maakte ik deze cocktails:

Vodka Mule
Moscow Mule a la Tess Posthumus
Gin Tonic met cranberries 

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - 3 x zomerse cocktails
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via Instagram, Twitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

[pexblogposts pex_attr_title=”Dit vind je misschien ook leuk” pex_attr_cat=”3″ pex_attr_layout=”columns” pex_attr_number=”4″ pex_attr_columns=”4″][/pexblogposts]

 

 

0/5 (0 Reviews)