Recept Guacamole // In het kader van het mooie weer heb ik bedacht dat ik wat lekkere borrel hapjes met jullie ging delen. We zijn denk ik massaal aan het barbecuen geslagen en daar hoort een hapje bij terwijl we wachten, toch? We beginnen met een klassieker, waar mijn mini helemaal dol op is, namelijk guacamole. Uiteraard eet ze die het liefst met tortilla chips en als we het voor het avondeten maken, geserveerd naast een paar warme quesadillas.

Laatst gingen wij bbbq-en en toen maakte ik dit als hapje vooraf. Lekker met een ijskoud biertje.

guacamole 1 683x1024 - Recept Guacamole
Guacamole dip

Guacamole is van oorsprong Mexicaans, maar ondertussen zijn er tig varianten. Vandaag deel ik met jullie mijn variant voor deze lekker romige dip. Ik maak mijn guacamole wat romiger door er sour cream in te verwerken. Je kunt het dippen met tortilla chips of serveren bij warme nachos uit de oven, maar ook bij quessedillas, chili con carne of bij burritos of tacos.

Guacamole bewaren

Er zijn tig tips online te vinden, maar voor mij werkt het het allerbeste als ik de guacamole zo strak mogelijk afdek met folie. Er mag nl geen zuurstof bij komen, anders verkleurt het.

Recept Guacamole met tomaat
1 avocado
2 cherry tomaatjes
1/4 rode ui
1 teen knoflook
blaadjes van 1 takje koriander
zout en peper
1 EL limoensap
1 EL zure room

Methode
Snijdt 2 cherry tomaatjes klein

Hak de rode ui fijn
Pers een teentje knoflook
Snijd de avocado doormidden en scoop met een lepel het vruchtvlees eruit.
Voeg de zure room, limoensap en de overige ingredienten samen in een hakmolen en pureer alles tot je een glad geheel hebt.

Snelle Guacamole

Heb je dit alles niet in huis, dan kun je ook snel een guacamole maken door de avocado te prakken en op smaak te brengen met een uitje, wat zout en peper en een beetje limoensap (of citroensap).

Guacamole combineren

Je kunt guacamole serveren met nacho chips, maar ook combineren bij de vegetarische burritos. wanneer je een lekkere tex mex ovenschotel klaarmaakt, bijvoorbeeld nacho’s uit de oven. Ook maakte ik een Hollandse garnalen met guac. Genoeg combinaties mogelijk.

Variatietip:
Maak ook eens wat anders en serveer een lekkere Guacamole met edamameboontjes

guacamole met edamame culinessa 2 1024x683 - Recept Guacamole
Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Recept Guacamole

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)