Recept Limoncello cupcakes

Het is bijna pasen en ik heb een recept dat ik MOET delen. Ja Vanessa die niet zoveel bakt heeft wel een leuk receptje voor jullie.  Vandaag gaan wr aan de slag met citroen. Citroensap, citroenrasp en citroen likeur: ook wel limoncello genoemd. Echt een recept voor het weer nu; vooral nu we richting warmere temperaturen gaan en de lente in de lucht hangt. Eerder deelde ik al een basis recept voor chocolade cupcakes, maar vandaag maken we lekkere limoncello cupcakes. Lekker fris, zoet en zuur van smaak en door de cupcakes te bestrijken met limoncello siroop ook een beetje stout. Cupcakes voor volwassenen dus. Als je een kindvriendelijke cupcake wil maken, laat dan de limoncello siroop weg.

Mijn favoriete limoncello is van Villa Massa, lekker stroperig en zoet van smaak maar niet heel zwaar. Je kan het als limonade drinken zo lekker is het. Oops..zei ik dat hard op. Deze limoncello komt uit de bekende streek Sorento. 

Oh en aangezien ik geen bakgodin ben, tenminste nog niet, heb ik het maken van botercreme nog niet helemaal onder de knie. Daarom kies ik voor een makkelijke versie en gebruik ik gewoon slagroom uit zo een bus. Kind kan de was doen 😉

limoncello cupcakes

Recept Limoncello cupcakes

~ 6 stuks
Ingredienten
1 ei
70 gr boter (op kamertemperatuur)
65 gr zelfrijzemd bakmeel
60 gr fijne kristal suiker
1/4 tl baking soda
snufje zout
rasp van 1/2 citroen
1 EL citroensap

Limoncello Siroop
1 EL limoncello van Villa Massa
1 EL warm water
1 EL poedersuiker

Methode

Maak de limoncello siroop door alle ingredienten te roeren tot een geheel.
Neem een kom en zeef zelfrijzend bakmeel, kristalsuiker, baking soda en zout.
Mix nu samen met de boter, citroenrasp en het ei tot een glad geheel.
Ik begin altijd op een lage stand tot het wat gemixt is en vervolgens voer ik de snelheid op.
Voeg citroensap toe en mix nog tot een glad geheel.
Vul de cupcakevormpjes tot iets over de helft met het beslag. Als je ze met meer vult zullen ze ‘overstromen’.
Bak de cupcakes af in maximaal 20 minuutjes, check met een cakeprikker of deze er schoon uitkomt.
Bestrijk met de limoncello siroop.
Laat de cupcakes ongeveer 20 minuten afkoelen.
Ik serveer ze met een toef slagroom en wat extra citroenrasp erop.

limoncello cupcakes II

culinessa signature posts new
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

Dit vind je misschien ook leuk

le creuset theepot

Moederdagtips, receptjes en cadeautjes

Moederdag is alweer om de hoek en ik heb weer leuke kadotips die ik met jullie wil delen. Leuk voor […]

Read More
chocolade aardbeien

Verwennerij: Chocolade aardbeien met Taittinger Rose Champagne

Vorige maand deelde ik hier een heerlijk recept voor pasta met een boter-truffel saus en nu ga ik weer iets lekkers […]

Read More

Hoofdstad Brasserie: Alex Invites

Voordat ik Alex Haupt in het echt ontmoette hadden we al weleens IG contact gehad. Zijn Alex Invites zijn best […]

Read More
culinessa luchtige wafels

Een makkelijk recept voor wafels - lekker en luchtig!

Ik ben al best lang bezig met het vinden van het perfecte recept voor wafels en die obsessie werd alleen […]

Read More