Restaurant Spaghetteria – Amsterdam Oost

Its funny…ik herinner me nog heel goed de dag dat ik met de BF een rondje foodhallen deed een aantal jaren geleden¬†en ik vervolgens een meneer in zo een klein espresso autotje met laadbak een hele grote plaat met pasta zag sjouwen. Ik kon het niet laten en sprak hem aan. Ik zei meneer, waar is dat voor? Al heel gauw bleek dat hij geen Nederlands sprak, dus ging ik over in het Italiaans. (yep..ik spreek een woordje Italiano) Het bleek Stefano Cavallari te zijn, een van de eigenaren van Pastabar Spaghetteria. Hij gaf me zijn email adres en zei dat als ik zou mailen met al mn vragen, een van zijn compagnons me wel kon helpen. Dat heb ik toen gelijk gedaan, maar waren ze net even iets te druk. Of ik wat geduld had. Nou dat had ik niet, dus ging ik er maar langs voor een hapje ūüėČ

wijzijnkees vongole spagetteria
Foto via @WijzijnKees

Restaurant Spaghetteria

Restaurant Spaghetteria is een vrij laagdrempelig en makkelijk concept. Je kunt er heel snel een hapje eten of gaan voor een 3 gangen diner en OH ja, reserveren is niet nodig. Ze begonnen ooit in de pijp op de Van Woustraat, maar trokken snel ook naar Amsterdam West en Utrecht. Nu is er sinds kort de nieuwste vestiging in Amsterdam Oost op de Pretoriusstraat 72. 

Wat eet je bij Spaghetteria

Spaghetteria heeft een kleine wisselende menukaart met hierop 6¬†verse pasta‚Äôs (zelfs glutenvrij): 2 vega,2 vlees en 2 vis . Klein detail, ze hebben een eigen laboratoria waar ze met biologisch bloem allerlei pasta’s maken uit Emilia Romagna. Denk hierbij aan pappardelle met vleesragout of spaghetti vongole. Verder hebben ze op de kaart¬†kleine salades voor ernaast en een aantal klassieke Italiaanse dolci. Op de kaarts staan 2 rode en 2 witte wijnen, maar hier ontbreken de Scropino’s en Limoncellos natuurlijk niet. De gerechten kosten tussen de ‚ā¨9,- en ‚ā¨14,-.

Je kunt er eten aan lange tafels of aan de gezellige vensterbanken, een tijdschriftje erbij pakken en genieten van je vers bereide pasta of uren kletsen met je gezelschap. Enige nadeel, het is er altijd mega druk. Gelukkig is de service vrij vlot en kun je meestal snel aan tafel. Zonder gedoe lekker eten bij deze pasta bar!

Wijzijnkees - Spaghetteria
F
oto van @WijzijnKees

Kookboek Pasta – Spaghetteria

Onlangs hebben ze ook een pastaboek uitgebracht. Nu kun je ook thuis de gerechten maken van je favo pastabar. Maar liefst 61 x pasta op de kaart in dit kookboek. Stefano Cavallari neemt je mee naar het Itali√ę van zijn jeugd, naar de pasta‚Äôs die zijn oma hem leerde maken. In het boek¬†pastarecepten van thuis, van klassiekers tot uitdagender recepten.¬†Van een mooie spaghetti con frutti di mare, een tagliatelle met eekhoorntjesbrood, tot een vegetarische gnocchi met gorgonzola en Parmezaanse kaas.

Het boek kost ‚ā¨ 17,50

Spaghetteria is Dagelijks geopend vanaf 17h. 

culinessa signature posts new
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via Instagram, Twitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

Dit vind je misschien ook leuk

pizza margherita luxe

Pizza margherita - Tortizza

Pizza margherita – Tortizza //¬†Mijn mini is dol op Italiaans en als ze mag kiezen eten we of pasta pesto […]

Read More

Hokkai Kitchen IJmuiden

Hokkai Kitchen IJmuiden – Ik deel vandaag met jullie eentje die ik stiekem voor mezelf wil houden, maar tegelijkertijd gun […]

Read More

Vegetarische Nasi met kousenband en ei

Vegetarische Nasi met kousenband en ei – Ik was afgelopen week in London en at daar een nasi die was […]

Read More

Recept Baileys Affogato

Onlangs was ik bij de lancering van het nieuwste drankje van Baileys. Je weet wel van die heerlijke likeurtjes die […]

Read More