Recept Chocolade Cupcakes

Ik bak niet zo heel vaak, maar ben sinds vorig jaar op bakavontuur. De laatste tijd wil ik van alles proberen met mn nieuwe Kitchenaid, dus maakte ik al eerder: een Dutch baby pancake, een pavlova en vandaag maak ik lekkere chocolade cupcakes met botercreme en knapperige digestive bites van Verkade. (ik koos voor de karamel variant en ja die zijn nieuw in de winkel!)

Al een aantal keren maakte ik cupcakes, maar nu heb ik eindelijk een receptje waar ik helemaal tevreden over ben: een recept voor chocolade cupcakes. Ik kreeg daarbij een handje van Cupcake Jemma’s. Deze chocolade cupcakes zijn mooi plat van boven, zodat je er een goede toef botercreme op kunt spuiten, en ze zijn heerlijk moist en wat ik belangrijk vind, NIET te zoet.

Laat je me weten als jullie aan de slag zijn gegaan met het bakken van deze chocolade cupcakes! Ik ben benieuwd.


Cupcakes met Botercreme

Voor Valentijn besloot ik deze chocolade cupcakes te versieren met een botercreme. Ik crushte daarvoor ook nog van die lekkere verkade bites koekjes door mn botercreme heen, dikke like! Ik koos voor een gladde spuitmond, maar moet nog een beetje werken aan mn piping skills. Toch ben ik best een beetje trots. Deze cupcakes zijn lekker en ooh toen ze net uit de oven kwamen moest ik mezelf wel echt inhouden het niet helemaal op te eten. Ook kun je uiteraard deze cupcakes ook versieren met maltesers. Is ook een lekkere combi 😉
chocolade cupcakes culinessa verkade bites
Cute toch 😉 en ik versierde ze ook nog eens met drie verkade digestive bites. En verstopte in mijn beslag ook een verkade digestive bite per cupcake. Extra special surprise.

Recept Chocolade Cupcakes

~ 6 stuks

Ingredienten
30 gr cacaopoeder
50 gr zelfrijzend bakmeel
70 gr kristalsuiker
1/4 tl baking soda
Snufje zout
70 gr boter op kamertemperatuur
1 ei (maat L)
1/4 tl vanille extract
2 EL melk

Methode
Neem een kom en zeef de cacaopoeder, zelfrijzend bakmeel, kristalsuiker, baking soda en zout.

Mix nu samen met de boter en eieren tot een glad geheel.
Ik begin altijd op een lage stand tot het wat gemixt is en vervolgens voer ik de snelheid op.
Voeg de vanille extract en melk toe en mix nog tot een glad geheel.
Vul de cupcakevormpjes tot de helft met het beslag. Als je ze met meer vult zullen ze ‘overstromen’.
Bak de cupcakes af in maximaal 20 minuutjes, check met een cakeprikker of deze er schoon uitkomt.
Laat de cupcakes ongeveer 20 minuten afkoelen voor je ze met de botercrème decoreert.

Basis recept chocolade cupcakes met botercreme

culinessa signature posts new
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

Dit vind je misschien ook leuk

leitz mybox culinessa

Persoonlijk: Time to organise my props with Leitz Mybox®

Vandaag vertel ik jullie over Leitz Mybox® – He guys, wie mij volgt weet dat ik er van hou om […]

Read More
eethuis ricardos amsterdam

Surinaams Eethuis Ricardo's - Mijn favoriet

Surinaams Eethuis Ricardo’s – Vandaag deel ik weer een pareltje met jullie. Long overdue, but it’s never too late to […]

Read More
tahoe lontong culinessa

Recept Tahoe Lontong

Recept tahoe lontong – Vandaag het begin van een reeks Indische recepten hier op Culinessa.com. Elke keer neem ik me […]

Read More
east coast bagels amsterdam

East Coast Bagels in Amsterdam - 020 tip!

East Coast Bagels in Amsterdam – Vandaag deel ik met jullie een hele speciale tip! Vorig jaar deed ik via […]

Read More