Recept Pompoenpannenkoekjes (Arepa di Pampuna)

Ik ben al in de kerstige sferen. Van de week deelde ik mijn recept voor een Dutch Babypancake en vandaag een recept voor Pompoenpannenkoeken. Ook wel bekend als Arepa di Pampuna op mijn dushi Curacao. Als ik denk aan het kouder wordende weer, dan hoort daar voor mij altijd pompoen bij. Een soepje doet het hier thuis altijd goed. Ook at ik laatst een heerlijke salade, welke ik gauw met jullie ga delen. Het grappige is dat dit recept voor pompoenpannenkoeken dus komt uit de tropen, waar het wel 40 graden kan worden.

De laatste keer dat ik op Curacao was at de mini bij Zus op Plaza Bieu een pompoenpannenkoek. Die vond ze zo lekker, dat ik sindsdien flink heb geoefend. Ook kreeg ik wat hulp van het geweldige kookboek van Jurino Igancio: Nos Kushina Krioyo, dat gaat over Antiliaans eten. Ook heeft hij een blog met een gigantische hoeveelheid gerechten.

Vorig jaar kon je door middel van Crowdfunding zijn boek kopen en was ik daar zo enthousiast over dat ik de hele familie een boek aansmeerde. Ik deed de bestelling voor ons allemaal en toen het boek kwam stelde het niet teleur. Eigenlijk ben ik nog niet toegekomen aan echt uitgebreid koken uit zijn boek, want hoe stom het ook klinkt, meestal bel ik mijn moeder of tante en vraag hen naar het recept. Pompoenpannenkoeken maken ze nooit. Dus een goede reden om het kookboek erbij te pakken.

Pompoenpannenkoek culinessa 2

Recept Pompoenpannenkoekjes of Arepa di pampuna

voor 2 en als snackje voor 4

Ingredienten
1 ei

250 gr pompoen
1/4 tl kaneel
50 ml melk
100 gr zelfrijzend bakmeel
1/2 tl bakpoeder
1 1/2 el suiker
1/2 el plantaardige olie
25 gr rozijnen
snufje zout

Methode
Schil de pompoen en verwijder de zaden. (Je kan ook pompoenblokjes kopen in het vriesvak bij de AH)

Kook de pompoen gaar met water tot het helemaal zacht is. Verwijder het water en prak de pompoen zacht.
Met een staafmixer maakte ik het nog extra glad.
Pak een beslagkom en schenk daar de pompoen pasta in en voeg ook de overige ingredienten toe.
Het moet lijken op een wat dikker beslag (beetje als Amerikaanse pannenkoeken)
Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de pannenkoekjes.
Ik gebruikte een steekring om perfecte pannenkoekjes te bakken.
Ik serveerde ze met ahorn siroop.

Heel even was ik op nos Dushi Korsow. Wil je meer pannenkoekjes, verdubbel dan gewoon het beslag 😉

Pompoenpannenkoek culinessa

 

culinessa signature posts new
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via Instagram, Twitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

Dit vind je misschien ook leuk

mijn ultieme luie zondag ontbijt

Persoonlijk: Hoe ziet mijn ultieme luie zondag eruit?

Soms komt er op Social iets voorbij dat je aan het denken zet. Zo ook deze video die een ode […]

Read More

Recept Gefrituurde Kikkererwten

Iedereen plaatst recepten voor het roosteren van kikkererwten, maar ik lekker niet. Vandaag deel ik lekker een recept voor gefrituurde […]

Read More
recept voor lekkere kaas spiralen

Recept kaas spiralen

Ik heb als tiener gewerkt bij de bakker in het winkelcentrum. Daar had ik mijn favorieten, waaronder ham Kaas croissantjes. […]

Read More

Recept gepocheerde zalm met teriyakisaus

Ik heb iets ontdekt..ik heb iets ontdekt en dat moet ik met jullie delen. Ik ben fan van Gepocheerde zalm […]

Read More