Restaurant Jacobsz Amsterdam – 020 tip

Zo af en toe loop je ergens binnen en dan heb je geen enkele verwachting. Zo ook toen ik restaurant Jacobsz binnenstapte. Ik had afgesproken met Igrien van The Avantguardian en had haar al heel lang niet gezien. We gingen zitten en waren zo gezellig aan het babbelen dat we na 10 minuten nog steeds de kaart niet hadden bekeken. Toen onze gastheer van de avond ons vroeg of we al een keuze hadden kunnen maken gaven we eerlijk aan dat we nog niet hadden gekeken maar het niet erg vonden verrast te worden door de chef. Geen enkel probleem  was de reactie en ons culinaire avontuur kon beginnen.

restaurant Jacobsz Amsterdam culinessa

restaurant Jacobsz Amsterdam zaal

restaurant Jacobsz Amsterdam bar

restaurant Jacobsz Amsterdam menu

We kregen een kleine rondleiding, mochten de prachtige zaak bewonderen en toen we weer plaats namen achter onze tafel kregen we een lekker glaasje wijn en een amuse; een melba toastje met een rilette van wild zwijn. De avond passeerde en we aten er: heerlijk brood met citroenboter, gepekelde zalm (met radijs en lemon curd), burrata met biet en perzik, geroosterde kool (klinkt niet sexy, maar dat was dit wel: ECHT wel!) een perfect gegaarde bavette (het vlees is supermals en samen met de cantharellen en de jus de veau een fantastische combinatie) en als toetje (we konden nog amper boe of bah zeggen, maar het moment dat ik een hapje nam was ik om) een chocolade mousse met dulce de leche. 

Mijn favorieten van de avond: de langzaam gegaarde zalm (smolt weg op mijn tong) en het toetje met bladgoud en mousse oftewel hun versie van Ferrero Rocher. Ik weet al welk dessert ik met kerst wil eten hier thuis. Hun versie van de Ferrero Rocher was zo bijzonder, dat ik de hazelnootjes al in Antwerpen kocht en het dus heel gauw ga namaken. Too be continued.

image image image

Mijn samenvatting van de avond? Fijne gesprekken, heerlijke wijntjes en culinaire verwennerij in een bijna huiselijke sfeer met hele fijne bediening.. Ik heb zo genoten dat ik er gewoon terug moet..met de BF en ook met mijn mama en zus. Je hebt de keuze uit een wisselende 3 (€32,-), 4 (€39,-) of 5 gangen (€46,-), waarbij klassieke wordt afgewisseld met moderne smaken. Binnenkort een nieuw menu, dus genoeg reden om er weer een keer heen te gaan.

Mocht ik ooit een reden hebben voor een intiem diner, dan weet ik de besloten ruimte te boeken. Ook is de whisky lounge boven een goed bewaard geheim, maar probeer bij deze zeker eens een sigaartje te roken en een glaasje whiskey te nuttigen. Sshhh niet verder vertellen hoor. image image restaurant Jacobsz Amsterdam prive bar

Jacobsz Amsterdam
Ringdijk 1A, Amsterdam

culinessa signature posts new
Mijn receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via Instagram, Twitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

Dit vind je misschien ook leuk

Johny cake recept

Recept Antiliaanse Johnny Cake

Voor mij staat een vakantie Curacao in het teken van familie EN lekker eten. Ja dat lees je goed. De […]

Read More
broodje vocking worst

Flairtje is in town, wie doet er mee?

“De Flairtje maand” is in town en ik ga jullie er alles over vertellen. Hoe vaak eet jij ergens en […]

Read More

Liever kwaliteit dan kwantiteit??

Wie mij wat langer volgt op Instagram (@culinessa.com) weet dat ik houd van eten, lekker eten, maar ook van leuke […]

Read More
Huawei Mate 9

Review Huawei Mate 9

De Huawei mate 9; is het ook mijn maatje? Zoals jullie weten heb ik een grote liefde voor fotografie en […]

Read More