Cocktails maken bij Hard Rock Café Amsterdam + mule recept

Eerder schreef ik, dat ik een cocktail –uit principe­– nooit af sla. Geldt ook wel een beetje voor wijn. En een cocktailworkshop valt eigenlijk ook in dezelfde categorie. Ik (Eva) was dan ook erg benieuwd naar de cocktailworkshop van Barefoot Wine en New Amsterdam Vodka die ik mocht bezoeken. Locatie: het Hard Rock Café. Leuk!

Ik kan me voorstellen dat sommigen nu denken: “Oke cocktails met wodka, logisch. Maar cocktails met wijn? Huh?” Ja. Echt. Waarschijnlijk heb je er zelfs al wel eens een gedronken. Een mimosa bijvoorbeeld. Of een Hugo. De wijnen van Barefoot vallen aan de wat zoetere kant van het wijnpalet en lenen zich eigenlijk daarom best wel goed voor een cocktailtje.

hardrockcafebar

Het programma zag er als volgt uit: de cocktailmaker van Barefoot maakte 3 wijncocktails om te laten proeven. Vervolgens ging Hard Rock’s eigen bartender aan de slag met New Amsterdam Vodka. En last but not least mochten we zelf onder begeleiding aan de slag.

Eerst de wijncocktails dus. We starten met een Choco-tini; gemaakt van Merlot, pure chocolade en vanillelikeur. Lekker wel, doet me denken aan Kerst om de een of andere reden. Er volgt een witte wijn piña colada. YUM! Maar de beste wijncocktail werd voor het laatst bewaard. Een zomerse fruitige cocktail met zinfandel, gin, aardbei en komkommer. Komkommer en aardbei vond ik altijd al een winning combo in een salade, maar in een drankje vullen ze elkaar misschien nog wel beter aan.

img_2897

Tijd voor de New Amsterdam Vodka. Had ik al eens gezegd dat vodka mijn favo sterke drank is? En dus kon ik bijna mijn geluk niet op toen ik ontdekte dat de cocktail die gemaakt werd, óók nog eens mijn lievelings is: de moscow mule, of in dit geval The Amsterdam Mule. Een mule is een frisse cocktail die een extra punch heeft door het gemberbier dat er in zit. Precies de reden dat het een van mijn favorieten is. En je kan ‘m zelf ook thuis maken:

Ingrediënten voor 1 Moscow Mule cocktail.

60 ml wodka
90 ml gemberbier of ginger ale
15 ml suikerwater
15 ml verse limoensap
verse munt
ijsklontjes

Methode
Vul je glas tot de helft met ijs en schenk de wodka er over.

Voeg het suikerwater en limoensap toe en vul aan met het gemberbier.
Kneus de munt en voeg toe, roer het geheel even goed door en voila.

mule

culinessa signature posts new
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via Instagram, Twitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

Dit vind je misschien ook leuk

Herfstvakantie tips met de mini's

De herfstvakantie komt er weer aan, je weet wel die ene week in oktober en dan moeten wij de kinderen […]

Read More

Culinessa4kids: We love Ella's kitchen

Het is echt heel stohom, maar mijn mini die wilde nooooooit pap drinken uit een papfles. Sterker nog, dat is […]

Read More
Porto

PORTO een port avontuur

Portugal heeft me om één of andere reden nooit echt getrokken en port was altijd zo een oude mensen drankje […]

Read More

Recept Unicorn warme choco

Unicorn warme chocolademelk! Klinkt als een feestje toch? Buiten is het grauw, het is koud en ik ben van de if […]

Read More