Recept: Oma’s Kangung Trassi

Toen ik Eva vroeg wat het lievelingsrecept was van haar oma, dacht ik dat ze net als haar neef Jaimie van Heije (yes, de chef van het gelijknamig restaurant) zou zeggen dat het tempeh was. Maar dat was het niet 😉 Ik ben altijd wel heeeeel benieuwd wanneer je receptjes van Oma’s kan achterhalen en ermee aan de slag kunt. Heeft gewoon iets magisch als je het mij vraagt. En ik houd van authentiek, zoals jullie weten. Daarom extra leuk dat Eva zonder enige twijfel zei dat oma haar Kangung wel de lekkerste was. Superleuk dat ze het wil delen.  Vandaag deelt zij met jullie haar verhaal en natuurlijk ook het recept:

‘Heb je al gegeten?’  of ‘ Wil je wat eten?’ is een van de eerste vragen die je gesteld wordt wanneer je bij mijn familie op bezoek gaat. Aan allebei de kanten overigens. Vooral mijn oma’s konden er wat van op het gebied van “feeders”.

Bij Oma El (papa’s kant) had elk gezin zo z’n eigen favorieten. De een ging los op oma’s tempeh, de ander op sambal peteh en weer de ander op de deng deng belado. Voor mij was het kangkung trassi, gewokte waterspinazie. Als we elkaar een tijdje niet hadden gezien, belde ze me op: ‘EefEef, ik heb kankung. Kom maar snel langs, ja’.  Hint, hint. Basically codetaal voor get your butt over here, now. Hele fijne herinneringen en hopelijk gaan jullie net als ik genieten van dit gerecht. 

Een bos is eigenlijk genoeg als bijgerecht voor 4 personen, maar als ik alleen ben eet ik het vaak als hoofdmaaltijd met wat rijst, nasi of bami.
kangung trassi

Recept Kangkung trassi

Ingrediënten
1 bos kangkung (bij de Toko te koop)

1,5 tl trassi
1 stukje gember van 1-2 cm
3 sjalotjes
2 tenen knoflook
1 spaanse peper
zout
2 el olie 

Methode
Was de kangkung, verwijder zo’n 5-7 cm van de onderkant en snijd de rest in stukken.
Snipper de sjalotjes en knoflook; schil en rasp de gember
Verhit de olie in een wok en fruit het sjalot/knof/gembermengsel even aan voor je de trassi toevoegt
Wok de kangkung  ongeveer 2-4 minuten mee tot deze is geslonken
Voeg zout naar smaak toe en garneer met de peper

kangkung4 culinessa

culinessa signature posts new
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via Instagram, Twitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

Dit vind je misschien ook leuk

karaage burger recipe culinessa

Op bezoek bij Kikkoman + Recept Karaage burger

Als je van Aziatisch eten houdt en er graag over schrijft, dan hoef je geen twee keer na te denken […]

Read More

Personal Update + Desenio Kortingscode

Zo dat is weer even geleden dat ik van me liet horen. Zoals jullie misschien via Social Media weten ben […]

Read More
tiger mama utrecht culinessa

7 x Aziatisch eten in Utrecht

Dat ik gek ben op Asian food weten jullie inmiddels al een tijdje toch? En dat ik een zeikerd ben […]

Read More
kadotips vaderdag

Vaderdag kadotips - Food en Non Food

Vandaag geen hele lange post, maar wel een leuke, namelijk vaderdag kadotips. Ik kon het niet laten en wil jullie […]

Read More