Recept Granita van Thee met aardbeien en mango

Ze zeggen dat de zon nog feller gaat schijnen deze week, daarom een lekker en simpel verkoelend toetje. Ziet het er niet waanzinnig uit? En zal ik je eens iets leuks vertellen! Het is ook nog eens superlekker!

Ik ben geboren in Suriname en heb er tot mijn 12e gewoond. Daar is het lekker tropisch weer en kun je op vele plekjes ijsjes of schaafijs kopen. Helaas heb ik geen schaafijs unit, maar is dit een hele makkelijke manier om mij even terug te brengen naar vroeger, klein zijn en dan helemaal blij worden van het feit dat ik een schaafijsje mocht uitzoeken.

Een Granita komt oospronkelijk uit Italie, Sicilie om precies te zijn en daar noemen ze het een Granita Siciliana. Het is een soort slush en meestal half bevroren. Er zijn geen harde regels voor, meestal is het een combinatie van water, suiker en een smaak naar keuze. Dit kan zijn, koffie of fruit. Ik ga in dit geval voor de versie gemaakt met Thee. Ik ontving laatst hele mooie thee van Newby en het enige waar ik aan kon denken bij het zien van dit moois was een Granita. So Granita it is my friends! Onderstaand mijn recept voor een kleurrijke granita, die me heel even terug bracht naar Suriname.

Nou zon, kom maar op, laat je zien en verwarm ons met je stralen!
Granita Newby thee culinessa

Recept Granita van thee met aardbeien en mango 
~ 4 personen

Ingredienten
200 ml water

1 theezakje Newby thee
sap van 1 limoen
3 EL suiker
Rasp van 1 limoen

Methode
Los alles samen op in een grote karaf en giet over in een schaal. (Let op, met uitzondering van de limoen rasp, deze is om te garneren)

Laat dit mengsel bevriezen tot er bij de randen ijs ontstaat. Dit zal ongeveer een halfuur duren.
Roer alles goed door met een vork tot e.e.a los komt.
Zet terug in de vriezer en herhaal deze stap elk half uur.
Roer goed door en schraap met een vork tot alles loskomt.
In totaal ben je denk ik zo een drie uur bezig.
Serveer met wat limoenrasp erboven.

newby tea

culinessa signature posts new
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via Instagram, Twitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.

 

Dit vind je misschien ook leuk

3 x zomerse cocktails

Vandaag deel ik niet 1 maar 3 verfrissende zomerse cocktail recepten. Ze zijn wat mij betreft perfect voor een avondje […]

Read More
pindakaas noedels

Recept Aziatische pindakaas noedels

Deze Aziatische noedels zijn een mega lekkere ontdekking en ik ben fan, dus dit recept pindakaas noedels is een must […]

Read More
guacamole met edamame

Guacamole met edamame

Zowel ik als de BF vinden het waanzinnig om te speuren naar (nieuwe) tentjes waar je lekker kan eten en […]

Read More
karaage burger recipe culinessa

Op bezoek bij Kikkoman + Recept Karaage burger

Als je van Aziatisch eten houdt en er graag over schrijft, dan hoef je geen twee keer na te denken […]

Read More