5 x Japans eten bij mijn favo’s in Amsterdam

Mijn Japanse favorieten zijn en blijven eigenlijk trouw hetzelfde..met een uitzondering her en der 😉 Gaat dat zien, gaat dat proeven en ga vooral genieten van een culinaire verwennerij. Ik heb geen speciale volgorde, hier thuis vinden we ze op zn tijd even lekker! JA ECHT!

Taiko
Gelegen in het Conservatorium hotel vind je Taiko, waanzinnig lekker eten en echt de moeite waard voor een speciale avond. Wanneer je iets te vieren hebt.

150929_TaikoLunch-©IrisOoms-14

Kaiko
Kaiko
is er eentje waar we al heel lang fan van zijn. Via mijn zus Mee die een beetje boel gek is op Japan en Japans eten kwamen we hier terecht. Aan de buitenkant zul je nooit weten dat hier een restaurantje zit en zonder het adres loop je er denk ik straal voorbij.

1071106_10151797849811064_317345702_o

Takka
Voor de allerlekkerste Tonkatsu ramen kan ik alleen maar zeggen dat Takka mijn hart heeft gestolen. En zijn fluweelzachte gyoza doet ook menig harten sneller kloppen. Gaan DUS!

Taka Ramen

De Japanner
Wat ooit begon met interesse voor zn achtergrond en passie voor lekker eten, (staan op markten, werken in restaurants, popups a la TokoTos openen) ging naar een whole new level. Van foodie friends Tos en Guido, dus zowieso moet je daar gewoon een keertje heen! De beruchte Kip Schnitzel, crispy sushi of zalm tataki..Dat kunnen ze daar wel. En ze zijn tot laat open en serveren heerlijke biertjes.

foodnerdz dejapanner
Foto via @Foodnerdz

Izakaya
Beetje New Yorks sfeertje met eten voor de fijn proevers. Fingerlicking good food en samen met een heerlijke cocktail een geweldige ervaring. Mijn favorieten, ALLES wat ik er ooit at..dat maakt het elke keer een hels karwei om er weer een keuze te maken. Meer over Izakaya lees je hier.

Izakaya

 

culinessa signature posts new
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via Instagram, Twitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

Dit vind je misschien ook leuk

3 x zomerse cocktails

Vandaag deel ik niet 1 maar 3 verfrissende zomerse cocktail recepten. Ze zijn wat mij betreft perfect voor een avondje […]

Read More
pindakaas noedels

Recept Aziatische pindakaas noedels

Deze Aziatische noedels zijn een mega lekkere ontdekking en ik ben fan, dus dit recept pindakaas noedels is een must […]

Read More
guacamole met edamame

Guacamole met edamame

Zowel ik als de BF vinden het waanzinnig om te speuren naar (nieuwe) tentjes waar je lekker kan eten en […]

Read More
karaage burger recipe culinessa

Op bezoek bij Kikkoman + Recept Karaage burger

Als je van Aziatisch eten houdt en er graag over schrijft, dan hoef je geen twee keer na te denken […]

Read More