Yes, ik ben weer lekker op dreef. Merken jullie het ook 😉 Hahaha..Nou ik houd er van om in het weekend net een beetje extra mijn best te doen als het op het ontbijt aankomt. In plaats van de boterham met kaas of jam of ham of chocopasta, probeer ik iets origineels neer te zetten.

Ik kreeg onlangs post van Rio Mare waarbij zij een van hun nieuwe producten hebben opgestuurd: Gegrilde Makreel
image15 1024x1024 - Recept: Rilette van Makreel

Uiteraard ging ik hier mee aan de slag. Ik was vooral benieuwd naar de smaak en of de grill smaak net zo lekker was als wanneer je een gerookte makreel met brood eet. En ja, dat was zo. Het was een lekker subtiele smaak. Ik ben denk ik zelf meer fan van de versie in olijfolie. 

Toen ik deze blikjes makreel kreeg, moest ik gelijk denken aan een van mijn favo’s die ik bestel als we naar het Vlaamsch Broodhuys gaan om te lunchen. Eigenlijk ben ik wat dat betreft best een beetje saai en houd ik het altijd bij mijn mandje met brood, rilette van makreel en een heerlijke zuurzak sap. YUMMie.

Mijn uitdaging, zelf Rilette van makreel maken! Ik besloot het te gooien op mijn smaakpapillen en ik was erg tevreden over het resultaat. 

IMG 8725 1024x683 - Recept: Rilette van Makreel

 

Recept Rilette van Makreel

Ingrediënten
1 blikje Makreel 

Citroensap
1 EL Mayonaise
Zout
Peper

Methode
Doe alle de makreel samen met de mayonaise in een kommetje en breng op smaak met citroensap, zout en peper.

 

 

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Recept: Rilette van Makreel

 

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.

[pexblogposts pex_attr_title=”Dit vind je misschien ook leuk” pex_attr_cat=”3″ pex_attr_layout=”columns” pex_attr_number=”4″ pex_attr_columns=”4″][/pexblogposts]

 

 

0/5 (0 Reviews)