Mag ik even zeggen hoe leuk het is om jullie #FoodblogChallengeNL creaties te zien! Het worden er steeds meer en stiekem is dat best een beetje spannend. We zijn de challenge begonnen en nu alweer bij de 3e editie genieten we echt van het enthousiasme. Enthousiasme van onszelf, welke versie de ander heeft gemaakt, maar ook van jullie enthousiasme. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd en hoe meer lekkere dingen er thuis op tafel komen. Yeah!

Zo challenge nr 3 was er eentje die best spannend was. Het stomme is dat we van te voren hadden gezegd, we gaan het gewoon proberen en dan zien we t wel. In het ergste geval kunnen we de kant en klare bao’s of lotusbroodjes gebruiken. No pressure dus! Natuurlijk kon deze niet ontbreken in onze to cook list voor de Food blog Challenge..Het is David Chang die deze trend zette, maar tegenwoordig zie je allerlei varianten van de Open Steamed Bun ook wel Lotusbroodjes genoemd in het Nederlands en dus Gua Bao in het Chinees.
 
Nou en dan moet je aan de slag. Elke keer als ik de challenge moet doen, denk ik oh joh, we hebben nog heel de maand en we hoeven niet te stressen. Het moet gewoon leuk blijven. Maar uiteindelijk ben ik altijd mega druk en heb ik amper kunnen nadenken wat ik nou precies wil maken. Zo ook deze keer. Niet omdat ik niet op tijd was, maar meer omdat we op vakantie gingen. Dus ineens was de maand bijna twee weken korter. 
 
Ten eerste wilde ik toch echt zelf de gua bao proberen te maken. Dus ik kocht eerder al het bloem ervoor, zie hieronder de foto. Verder heb ik het recept aangehouden wat er achter op het pak stond. Ik maakte voor de zekerheid het halve pak, voor het geval ik nog een tweede keer moest bakken.
gua bao culinessa 5 - Recept Gua Bao - Food blog Challenge #3
Ik ging aan de slag en toen het deeg lang genoeg gekneed was, plaatste ik het deeg in mn oven. Ik had mn oven van te voren voorwerwarmd op 50 graden om zo een warme plek na te bootsen. Het deeg moest dik een uur rijzen. Maar gelukkig is het gelukt! En man wat was ik trots..niet de allermooiste, maar wel de allerlekkerste! Home made tastes damn good. 
 
Ik maakte voor de grap twee versies. De gewone gua baos maar ook een bao met ronde vorm als een burger broodje. Zo kun je varieren in hoe je ze serveert. Ook waagde ik een poging om ze net zoals ik had gezien bij lady and the pups van een mooi motiefje te voorzien. Die is mislukt hahahha, maar ach ..wie niet waagt, wie niet wint. Dus…best een beetje trots op mn baksels.
 
En toen ik ze had gemaakt moest ik bedenken waar ik ze mee wilde vullen. Eerder blogde ik al de klassieke buikspek met bosui, komkommer en hoisin saus, dus ik wilde nu iets anders proberen. Iets frisser en geen vlees. Dus werd het een gefrituurd kabbeljauw haasje met knapperige groenten (kool, wortel en komkommer), bosui, sesamzaadjes en een heerlijke frisse saus eroverheen. 
 
Hieronder de recepten.
image 47 - Recept Gua Bao - Food blog Challenge #3
Recept voor Gua Bao met gefrituurde kabbeljauw
 
Ingredienten
8 lotusbroodjes

300 gr Kabbeljauwhaasje
1/2 cup Potato starch
3 EL mayo
1,5 EL Nuoc Mam saus
1/2 tl Sriracha saus
1 tl sesamzaadjes
2 bosui
1/2 wortel julienne gesneden
1/4 spitskool fijn gesneden
16 dunne plakjes komkommer

Methode
Snijdt de vis in 8 stukjes. Is het te dik, snijdt dan de vis doormidden.
In een kommetje voeg je de potato starch toe.
In een ander kommetje een laagje water.
Breng de vis op smaak met wat zout en peper.
Wentel de vis in bloem en laat 1 sec in het water en haal het er weer uit en wentel de vis nogmaals in de aardappel bloem en druk het goed aan. 
Laat even 5 minuten zo staan.
Zo krijg je een lekker krokant korstje.
Meng in een kommetje de mayonaisse, de nuoc mam, sriracha samen.
Snijdt de bosui, wortel en kool fijn.
Stoom de broodjes gedurende een minuutje of 5.
Vul je broodje met wat sla, wat wortel, de gefrituurde kabbeljauw en strooi wat sesamzaadjes, bosui en wat saus over het broodje heen.
bao burger culinessa food blog challenge - Recept Gua Bao - Food blog Challenge #3
Kleine twist op de open steamed buns id vorm van een bao burgertje
image 49 - Recept Gua Bao - Food blog Challenge #3  
Recept voor Gua Bao – 8 stuks
 
Ingredienten
4gr gist
100 ml melk
50 gr Suiker
200 gr bloem + 2 EL extra bloem
1/2 EL Olie
8 stukjes bakpapier van 10cm x 10 cm
8 kleine stukjes bakpapier van 10cm x 5 cm
Olie om in te vetten
 
Methode
Los in een kommetje de melk samen met de suiker en het gist op totdat de suiker helemaal opgelost is.

Zet apart.
In de kom van je mixer, voeg je de “melk” toe en vervolgens in delen de bloem.
Laat met deeghaken het geheel gedurende 10 minuten kneden.
Voeg nu de olie toe en kneed vervolgens wederom 10 minuten met je elektrische mixer.
Vet in met olie, plaats een natte doek over de kom heen en laat gedurende 60 minuten rijzen op een warme plek. (ik doe altijd van te voren mijn oven op 50 graden en wanneer ik de kom met het deeg toevoeg zet ik de oven uit.
Je deeg zal nu rijzen. Niet extreem, maar wel dat ie lekker luchtig wordt.
Haal uit de oven en rol uit in een lange worst. Verdeel in 2 en en vervolgens weer in 4 gelijke stukken. 
Vet de grote velletjes bakpapier aan een kant in met olie en vet de kleine velletjes bakpapier beide kanten in met olie.
Leg een bord klaar om je uitgerolde gua baos te kunnen plaatsen. 
Tevens is het handig een vochtige doek klaar te hebben om die over de uitgerolde baos te leggen zodat ze niet uitdrogen.
Strooi een beetje bloem op een werkblad, maak er een rondje van en rol het stukje deeg uit dat je hem ovaal krijgt waardoor je hem kunt dubbelklappen.
Plaats er een klein velletje bakpapier tussen zodat j ze makkelijk kunt openen als ze eenmaal gestoomd zijn.
Leg op een groot velletje bakpapier.
Stoom de broodjes gedurende een minuutje of 5 in een stoompan. Voeg 1 EL azijn toe om je boa’s mooi wit te houden.
Vul de broodjes en serveer of laat ze afkoelen en vries ze in.
 
Wie maakte het nog meer?
Samen met Pei Yee van Nombelina.com ging ik de challenge aan (bekijk haar recept hier), maar Tessa van I am cooking with love deed weer mee. Haar recept vind je hier.

Eet smakelijk! Meer lekkere receptjes vind je hier

Maak je een gerechtje van de blog ? Vergeet dan niet om een foto er van te maken en tag het met #culinessarecepten op Social Media. Ik wil heel graag zien wat jullie maken!image - Recept Gua Bao - Food blog Challenge #3

Fooblog Challenge #4: Daging Smoor
Yep, je leest het goed. Challenge #4 gaat over Daging smoor oftewel suddervlees op zn Indonesisch. Wellicht dat ik er een fusion gerechtje van maak. Leuk als jullie er ook aan meedoen..#indopride 😉

Wil je ook meedoen?
Het leek ons leuk als jullie ook meedoen met de Foodblog Challenge. Voorwaarden? Niet zo heel veel icon wink - Recept Gua Bao - Food blog Challenge #3

– Noem ons (Culinessa.com en Nombelina.com) in je stukje,
– Verwijs naar de Foodblog Challenge, onze challenge recepten en laat het ons even weten!
– Maak gebruik van het watermerk/logo in een van je foto’s die je plaatst in je blogpost.
De logo’s voor de challenges vind je hier.
– Publiceer je eigen versie van het gerecht vervolgens in de laatste 7 dagen van de maand en meld het ons.
Wij zullen dan een round up doen van de gerechten, dus die voegen we dan toe aan deze blogposts. Is er genoeg animo voor dan kunnen we tzt ook een pinterest board aanmaken hiervoor. Aan oude challenges kun je altijd mee doen en je recept plaatsen.

Eerder verschenen
Foodblog challenge #1: POKE. Recept vind je hier.
Foodblog challenge #2: Korean Fried Chicken. Recept vind je hier.

0/5 (0 Reviews)