Macaronischotel van mijn schoonmoeder

Deze macaroni schotel mag hier op de blog gewoon niet ontbreken, want de mini is er gek op. Deze macaronischotel is er eentje die mijn schoonmoeder regelmatig op tafel zette terwijl de BF opgroeide. Toen wij eenmaal gingen samenwonen kregen we van mijn schoonouders een kookboek (eigenlijk meer een map) waarin alle recepten stonden die mijn schoonmoeder geregeld op tafel zette en waarvan ze dachten dat wij die wel lekker zouden vinden. Helaas stond deze macaronischotel er nog niet in, maar nadat mijn mini me een aantal keren had gevraagd de macaronischotel van oma klaar te maken, vroeg ik mijn schoonmoeder om het recept. Het was even vogelen, want de ingredienten die kon ze zonder al te veel nadenken opnoemen, maar de hoeveelheden moest ik zelf uitvogelen. Normaal gesproken ben ik niet echt van koken uit een pakje, maar soms is het wel handig. Tevens heb ik nu echt niet de tijd om uitgebreid te koken en probeer ook ik het mezelf wat makkelijker te maken.

De eerste keer dat ik het klaarmaakte had ik een hele blije BF. Voor mij een complimentje, want hij zat nog net niet glimlachend te eten. Hij zei dat het net zoals die van zijn moeder smaakte en dat hij het te lang niet had gegeten. S C O R E voor mij en dankjewel schoonmama. En de mini, die kan dit wel elke week eten, maar goed, dat geldt ook voor Pasta Pesto.
snelle macaronischotel
Recept Macaronischotel

Ingrediënten
400 gr  Macaroni
1 pakje Honig mix voor Spaghetti / Macaroni
500 gr gehakt
250 gr Champignons (1 bakje)
150 ml water
100 gr Spekreepjes
150 gr Geraspte kaas (1 zakje)

Methode
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en giet af en laat deze goed uitlekken.
Bak de spekreepjes en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Snijd ondertussen de champignons in stukjes.
Rul het gehakt zonder olie in een pan. Wanneer het gaar is, voeg je de macaroni mix toe.
Schuif het gehakt naar een kant en voeg de champignons toe en bak even verder aan.
Meng alles goed door elkaar en voeg de champignons wanneer deze gaar zijn toe.
Als laatste voeg je de gebakken spekreepjes toe en laat alles even sudderen met het water.
Nu voeg je de macaroni toe en mengt alles goed door elkaar.
In een grote ovenschaal meng je het gehakt en de macaroni en strooit er de geraspte kaas overheen.
Zet nu de ovenschotel in een voorverwarmde oven op 180 graden totdat het mooi goudbruin en gegratineerd is.

Smakelijk eten! Vond je dit receptje voor een Macaronischotel lekker, neem dan ook een kijkje bij mijn andere recepten of receptenindex.

macaronischotel, macaroni, ovenschotel

culinessa signature posts new
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via Instagram, Twitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

Dit vind je misschien ook leuk

karaage burger recipe culinessa

Op bezoek bij Kikkoman + Recept Karaage burger

Als je van Aziatisch eten houdt en er graag over schrijft, dan hoef je geen twee keer na te denken […]

Read More

Personal Update + Desenio Kortingscode

Zo dat is weer even geleden dat ik van me liet horen. Zoals jullie misschien via Social Media weten ben […]

Read More
tiger mama utrecht culinessa

7 x Aziatisch eten in Utrecht

Dat ik gek ben op Asian food weten jullie inmiddels al een tijdje toch? En dat ik een zeikerd ben […]

Read More
kadotips vaderdag

Vaderdag kadotips - Food en Non Food

Vandaag geen hele lange post, maar wel een leuke, namelijk vaderdag kadotips. Ik kon het niet laten en wil jullie […]

Read More