snelle recepten + tips // Ja jongens, jullie lezen de titel goed. Ook ik heb niet elke dag de tijd om uitgebreid te koken en ook hier thuis zijn we soms inspiratieloos. Toch zijn er altijd recepten die mij uit de brand helpen. Waarom? Omdat ze heel snel te maken zijn en eigenlijk altijd een succes. Of dat nu de mening is van de mini of omdat ik binnen 30 minuten klaar ben met koken. Ik vind het fijn! 😉

Heel vaak zit het succes van een snel recept hem in meerdere dingen tegelijk klaarmaken. Bijvoorbeeld het maken van een pastagerecht. Je pasta koken en ondertussen de saus maken. Of een cous cous salade, eerst de cous cous maken en dan terwijl je wacht de overige ingredienten snijden en een gebakken visje ernaast severen.

Maar ook scheelt het een hele boel als je dus van te voren bedenkt wat je moet eten in een week. Het hoeft heus niet voor 7 dagen te zijn, maar als je begint met het preppen van een maaltijd voor drie dagen, dan geeft dat zowieso rust. Eerder schreef ik al een stukje over meal preppen en ik had al gezegd dat ik dat meer wilde gaan doen, dus de komende tijd kun je hier meer over lezen.

Vandaag trap ik af met onze top 5 recepten die wij op tafel zetten wanneer we het even wat drukker hebben.

1. Pasta Pesto
Soms serveer ik hem gewoon zo en dan met een lekkere salade ernaast of een handjevol rucola. Of we eten er ook nog een gebakken worstje bij of een kip krokant schnitzel. Snel, simpel en oh zo lekker! Het recept voor een Basilicum pesto vind je hier. Een andere variant die ook vaak op tafel staat is de Rucola pesto.
IMG 8169 - 5 x snelle recepten + tips
2. Macaroni Schotel
Dit is er eentje die echt altijd een hit is bij de mini. Waarom? Omdat het de macaronischotel van oma is. En ja, wij gebruiken hier een pakje van Honig. Soms is dat heel handig en ik heb nog niet de tijd gehad om mn eigen kruidenmix samen te stellen. Lees hier hoe je het maakt.

IMG 8738 Version 2 - 5 x snelle recepten + tips

3. Pastasalade
Dit is een heerlijke snelle maaltijd en eigenlijk nemen we de leftovers altijd mee naar het werk de volgende dag. De lunch wordt dan gelijk een stuk lekkerder. Het recept vind je hier.

IMG 5407 e1411296413633 - 5 x snelle recepten + tips 

4. Cous Cous salade
Een stukje vis erbij, denk bijvoorbeeld aan een kabbeljauwhaasje. De cous cous salade is heel snel klaar en kan je goed van te voren voorbereiden. Eigenlijk kun je erin stoppen wat je wil, zo lekker en vooral fris! Wij eten het ook wel met een stokbrood en tzaziki erbij. 

Screen Shot 2014 01 24 at 8.08.33 PM - 5 x snelle recepten + tips

5. Chinees gehakt met sperziebonen
Snel, simpel en de mini die niet gek is op vlees eet dit zo op. Het recept vind je hier.
IMG 9629 - 5 x snelle recepten + tips

Los van bovenstaande recepten deel ik graag ook nog eens wat andere tips die wellicht helpen:

Kookboeken tip!
IMG 3397 - 5 x snelle recepten + tips

Soms hoef je het niet zelf te bedenken toch, maar kun je ook gerust inspiratie halen uit een kookboek.

Het nieuwe boek van Donna Hay “The New Easy” is overigens een waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Niet alleen had ik het gevoel elk recept eruit te willen maken, ook zijn het recepten in die je heel snel op tafel tovert, leuk ook de tips die ze geeft om op een slimme wijze een andere variant van het gerechtje neer te zetten. Hoe klinkt een boerenkool-cashew pesto jullie in de oren of als een van de minis jarig is een boerenchocoladecake maken, die je ook in muffinvormpjes kan afbakken of bij een speciale gelegenheid als feestelijke laagjescake. Score, score, score en een win win situatie voor mij 😉 Ook gebruik je niet al te veel ingrediënten en zijn de 135 recepten vrij basic, dus kan er niet zo gek veel mis gaan. Zo ook het recept voor spruitjes met hazelnoten en spaghetti. Zelfs de mini heeft gesmuld!

Kookboek The New Easy
€ 29,99
te bestellen via Uitgeverij Spectrum

Eetkalender
IMG 3398 - 5 x snelle recepten + tips

Medefoodblogger Francesca van “Francesca kookt” bracht samen met Wendy van DeeDeelicious een Eetkalender uit. Een handige weekplanner voor het hele gezin, gecombineerd met gerecht suggesties voor doordeweeks. Op de achterzijde vind je recepten en een handig boodschappenlijstje. Ook hebben ze de recepten ingedeeld per seizoen. Best handig als je dan in de supermarkt loopt en dan ook zonder al te veel moeite met de seizoenen mee kunt eten. 

De kalender kost € 19,95 (excl. verzendkosten) en je bestelt hem hier.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - 5 x snelle recepten + tips

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)