IMG 6675 1024x1024 - Recept rabarber clafoutis + Rabarberweek
De heren van Mister Kitchens organiseren jaarlijks allerlei leuke events omtrent Rabarber. Ook dit jaar is er een nationale Rabarberweek en die begint vandaag. Het is alweer de derde keer dat deze Hollandse stengel in het zonnetje wordt gezet en ook doen er weer een heleboel leuke restaurants mee met dit initiatief. Wil je daar meer over weten, bekijk dan hier de site van Mister Kitchens en ga lekker een rabarber burgertje happen of een speciaal Oedipus biertje drinken! Er doen wel 50! resaurants mee aan deze week en er is weer een cocktail challenge! Uiteraard niet te vergeten de heerlijke Rabarcello van Mister Kitchens zelf. Perfect voor zomerse avonden! Hier thuis zijn we fan 🙂

IMG 6841 1024x1024 - Recept rabarber clafoutis + Rabarberweek
Oh en wat ik superleuk vind is dat Molton Brown ook meedoet met deze heuse Rabarber comeback, er is sinds kort ook een heerlijke bad- en douchegel die zowel de geuren van rabarber als rozen heeft. Is het geen plaatje? Mijn eerste kennismaking met dit merk was met de scrub van gember en eucalyptus en die is nog steeds favoriet. Nu in de zomer houd ik van iets meer bloemige frisse tonen en daar past deze douchegel perfect bij. Ik heb er nu een keer mee gedoucht, maar bewaar hem voor wanneer ik bevallen ben en in het ziekenhuis moet verblijven. Extra verwenmomentje toch? Oh deze beauty kost €22 voor 300 ml en is o.a. hier te koop.

IMG 6814 1024x1024 - Recept rabarber clafoutis + Rabarberweek
Goed, het is immers rabarberweek en ik ging er ook mee aan de slag. Jullie kregen al een kleine social overload van me, maar hier nu dan een tipje van de sluier.

Ik begon met het maken van een Rabarber Clafoutis en hiervoor gebruikte ik als inspiratie het recept van Jamie Oliver, maar dan net ff anders en met rabarber natuurlijk!IMG 6805 1024x1024 - Recept rabarber clafoutis + Rabarberweek
Recept Rabarber Clafoutis

Ingrediënten
150 gr rabarber
15 gr Suiker
250 gr fruit naar keuze (ik gebruikte blauwe bessen en frambozen)
3 eieren
3 EL Bloem
4 EL bruine suiker
400 ml melk
Snufje zout
50 gr boter
Poedersuiker
Handjevol geschaafde amandelen.
Slagroom of vanille ijs om te serveren

Methode
Verwarm de oven voor op 220 C.
Was nu de rabarber en snijd in stukjes van 2 cm. 

Kook nu de rabarber met aanhangend water en 15 gr suiker ongeveer 5 minuten. (kan ook langer). Laat afkoelen tot lauwwarm.
In een pannetje verwarm je even de melk tot die lauw is.
Kluts ondertussen in een kom de eieren en meng samen met de bloem, snufje zout en suiker tot een glad beslag.
Giet nu de verwarmde melk erbij en gebruik een garde tot het een geheel is.
In een bakvorm leg je bakpapier en vet deze in met boter.
Leg nu het fruit erop en giet het beslag erin. 
Gebruik de overgebleven boter om er klontjes van bovenop het beslag te doen.
Bak af in ongeveer 30-40 minuten.
Rooster je amandelschaafsel.
Laat afkoelen en strooi de amandelschaafsel erbovenop.
Als laatste strooi je nog wat poedersuiker erbovenop.
Je kunt er ook lekker vers geklopte slagroom of een bolletje vanille ijs erbij serveren.  

Ik ben nog verder ah experimenteren, maar daarover later meer. Het is immers rabarberweek en de week is net begonnen 😉 Heb jij ook een favoriet Rabarber recept? Laat het mij dan weten, ik ben zo benieuwd!

Vond je dit recept voor Rabarber clafoutis lekker?? Neem dan ook een kijkje bij mijn andere recepten of bekijk rustig het receptenoverzicht  hier.
rabarber clafoutis culinessa 1024x720 - Recept rabarber clafoutis + Rabarberweek

0/5 (0 Reviews)