Soms bedenk je je iets en krijg je het daarna gewoon niet meer uit je hoofd tot je het geprobeerd hebt. Dat gebeurde met mij toen ik had bedacht dat ik een Caesar salade wilde maken met boerenkool. Ja je leest het goed: Boerenkool Caesar Salade. Ik lunchte onlangs bij Nacional in Amsterdam en daar bestelde ik een klassieke Caesar salade. Het bleef maar door mn hoofd spoken en toen ik in de Albert Heijn liep vorige week wist ik het. Ik wilde er eentje maken, maar dan met boerenkool. Je moet me snappen, want anders zou je deze post niet lezen.

Dus ik ging op onderzoek uit en wist al gauw dat ik er ook wat gegrilde kip bij wilde serveren. Zo maakte ik het meer tot een maaltijd dan alleen een salade. Ik bedacht me dat ik er ook mijn eigengemaakte croutons bij wilde serveren en dat ik er een gepocheerd eitje bij wilde serveren.

Ik mocht aanwezig zijn bij een supergezellig kerstdiner georganisseerd door foodie vriendin Sesanne van de Lion Kitchen dat ze mocht organiseren namens Parrano kaas. Na afloop kregen we een hele leuke goodiebag mee waar ook Parrano snippers in zaten. Ik besloot om in plaats van Parmezaanse kaas te kopen, de Parrano snippers te gebruiken; zeker omdat ik nog steeds de #nowaste regel toepas hier thuis. In plaats van de klassieke Caesar Salad dressing te maken met olijfolie en eigeel, besloot ik om te gaan voor het gebruiken van een lekker potje Hellmanns.IMG 9672 1024x682 - Boerenkool Caesar Salade
Recept Boerenkool Caesar Salade

~  4 pers
150 gr Boerenkool
8 EL  Mayonnaise (Ik gebruikte dus Hellmanns)
2 tenen knoflook
2 EL Ansjovis filets (ongeveer 4 stukjes van 1 cm bij 4 cm)
2 tl Mosterd
4 EL Citroensap
Zout en peper
Croutons 
4 zacht gekookte eieren 
4 Kippendijfilets
Parmezaanse kaas (Ik gebruikte Parrano flakes)

Methode
Snijd twee sneetjes brood in dobbelstenen en plaats ze op een bakplaat.

Besprenkel met olijfolie en zout en bak de croutons in 10 minuten op 175C knapperig en goudbruin.
Maak ondertussen je dressing.
In een vijzel, voeg je ansjovis en knoflook toe en stamp dit tot een gladde pasta.
In een kom voeg je de ansjovis pasta, mayonnaise, mosterd, citroensap toe en brengt dit op smaak met zout en peper.
Zorg dat je een mooie gladde saus krijgt.
Kook je eieren zacht zodat je echt yolk porn krijgt.
Besprenkel je kippendijfilets met zout en peper en grill ze.
Snijd in stukken.
In een slakom voeg je de boerenkool toe (je kunt deze van te voren blancheren) en brengt voorzichtig op smaak met de saus. Deze is namelijk heel scherp, dus je wil niet teveel saus tegelijk toevoegen. Proef en voeg meer saus toe indien nodig.
Serveer de boerenkool met een zachtgekookt ei, gegrilde kip, croutons en geraspte kaas erboven op.

Als je dit recept voor Boerenkool Caesar Salade lekker vond, neem dan ook een kijkje bij mijn andere recepten of bekijk rustig het receptenoverzicht  hier.

IMG 9685 1024x1024 - Boerenkool Caesar Salade

[fblike]

 

0/5 (0 Reviews)