Komkommer eiersalade snack Foodblogswap

Deze maand was het erg druk en ben ik dus bijna vergeten mee te doen aan de foodblogswap. Ik zeg bijna, want ik ben het gelukkig toch niet helemaal vergeten. Deze maand mocht ik koken van de blog Thuiskok. Toen ik de naam zag dacht ik, he die ken ik, Hanneke heeft volgens mij ook van mijn blog gekookt voor de Foodblogswap in februari. Na snel gegoogled te hebben zag ik idd een post van mijn Thaise Viskoekjes op de blog van de Thuiskok. Grappig, nu was het dus mijn beurt om van haar blog te koken.

Ik spotte gelijk dat er iets was veranderd, want Hanneke is niet meer de enige die kookt. Samen met haar zuster Jolien blogt ze nu op Thuiskok. Na een paar keer heel goed naar de recepten te hebben gekeken, besloot ik eindelijk wat ik zou maken. Het is niet helemaal het recept zoals hoe zij het maakte, maar meer geinspirereerd op. Naar mijn mening nog steeds een geldige “swap” toch 😉

Op de site zag ik Komkommer sterretjes met ei en daar heb ik mijn eigen draai aan gegeven, namelijk een komkommer eiersalade snack. Eigenlijk helemaal anders he hahaha. In plaats van de omelette heb ik dus voor een eiersalade gekozen met een Aziatische twist.

cucumber egg salad snacks

Recept voor Komkommer eiersalade snack

~15 stuks
Ingrediënten
15 x 2mm komkommer schijfjes

15 kleine brood rondjes / crackers
1 ei – hard gekookt
2 EL Mayonnaise [Ik gebruike Hellmanns]
1/2 tl Wasabi pasta
Zout and peper
Sriracha saus
15 kleine koriander takjes

Methode
Kook je ei helemaal hard. Spoel af met koud water.

Verwijder de schil en snijd in twee stukken. Haal het eigeel eruit en zet apart in een kommetje.
Hak nu heel fijn het witte gedeelte en voeg samen met het eigeel.
Voeg nu de mayonnaise en wasabi pasta toe en breng op smaak me zout en peper.
Grill nu even je broodrondjes (ik koos deze keer voor sterretjes) knapperig aan beide kanten.
Om het snackje te maken, pak je een broodje, een komkommerschijfje en met een theelepel pak je wat van de eiersalade.
Maak af met een takje coriander en een klein beetje sriracha saus.
Deze komkommer eiersalade snacks zijn perfect voor een feestje of als snackje in het weekend.

Egg Salad snacks fbs

Judesdiner kookte deze maand van mijn blog, ik ben heel benieuwd wat ze gemaakt heeft.

Wil je nog meer recepten maken, bekijk dan hier mijn recepten overzicht of hier de recepten index.

[fblike]